La Dolce Vita

Italië, het land van de pasta’s, pizza’s, pesto, parmezaanse kaas en natuurlijk de fameuze gelato!

Sicilië, ook wel het authentieke Italië genoemd, is een paradijs voor degene die van lekker eten houdt. Als de Sicilianen ergens verstand van hebben, dan is het wel van lekker eten. Op het eiland Sicilië beginnen de inwoners hun dag met een koffie en een cannolo. Degene die geen cannolo wil proeven op het grondgebied van Sicilië zou moeten worden bestraft!

Cannolo, Sicily  — by Toerisme en recreatiemanagement
Cannolo, Sicily  — by Toerisme en recreatiemanagement

Maar ik ga er natuurlijk niet alleen naar toe om mijn buikje rond te eten….

Ik ga namelijk 4 maanden mijn stage lopen op de toeristische dienst van PALERMO! Van februari tot juni 2018 zal ik mijn toerisme en recreatiemanagement skills mogen bewijzen in deze historische stad. Wat Palermo zo bijzonder maakt is dat uitzonderlijk veel landen en culturen hun stempel op de stad gedrukt hebben. De fascinerende mix van culturen zorgen voor een prachtige architectuur en kunst.

Palermo City — by Toerisme en recreatiemanagement
Palermo City — by Toerisme en recreatiemanagement

Om mijn functie Tourist Experiences Manager te verdienen zal ik mij nog moeten verdiepen in de toeristische aanbiedingen van dit eiland. Ook tijdens mijn stageperiode wil ik zo veel mogelijk te weten komen over dit eiland zodat ik een positieve bijdrage kan leveren aan de toeristische dienst. Ik kijk er erg naar uit om met de toeristen in contact te komen en hun de informatie te geven die ze nodig hebben.

Wat mij direct aangetrokken heeft aan Sicilië en waar ik al heel veel over opgezocht heb (en wat jullie misschien al door hadden) is het ETEN! Het belangrijkste geheim van de Sicilianen: zo veel mogelijk koken met dagverse producten die te vinden zijn op de vele prachtige markten.

Markt in Palermo — by Toerisme en recreatiemanagement
Markt in Palermo — by Toerisme en recreatiemanagement

De beste manier om met de locals in contact te komen, is beginnen met het gespreksonderwerp “mangiare”. Wat je de avond ervoor hebt gegeten, waar je nog gaat eten of vragen naar restauranttips. Ze praten er het liefst de hele dag over. Uiteraard met een hapje en drankje erbij!

2 lekkernijen die ik zeker direct wil proeven:

Arancini, Sicily — by Toerisme en recreatiemanagement
Arancini, Sicily — by Toerisme en recreatiemanagement

De grote kegel is een arancini, dat is gefrituurde risotto. Dit wordt ook wel de lekkerste snack van Sicilië genoemd. Dit is een specialiteit die op het hele eiland te verkrijgen is. In de stad Catania hebben de arancini de vorm van de vulkaan de Etna waar je zelf een krater in mag happen.

Brioche con gelato, Sicily — by Toerisme en recreatiemanagement
Brioche con gelato, Sicily — by Toerisme en recreatiemanagement

Een broodje met ham en kaas? Nee.
Een broodje met ijs? Jazeker!
Sicilianen zijn echte levensgenieters. Een zoet broodje met heerlijke ijs mag zeker niet ontbreken.

Mijn conclusie die ik nu gemaakt heb: de Siciliaanse keuken kent de heerlijkste gerechten en er worden op dit zonnige eiland voortreffelijke wijnen geproduceerd.
Maar het is nu genoeg geweest met jullie te laten watertanden.

Ik ga Sicilië aanvaarden zoals het is; hard werken voor een goede stageresultaat en natuurlijk ook genieten van la dolce vita.

Ciao!

Sarah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.